Citroen Berlingo дизайн і технології

Залишаючись вірним бренду Citroen https://citroen.niko.ua/car/berlingo/, Berlingo використовує трохи химерний підхід до свого дизайну. Зовнішні панелі «airbump» не тільки розбивають величезні металеві панелі з боків, а й захищають лакофарбове покриття від ударів на парковці. Моделі Feel оснащуються колісними дисками, Flair — 16-дюймовими легкосплавними дисками, а моделі Flair XTR — ще більшими 17-дюймовими дисками. Двоярусні фари зберігають вірність нинішнього вигляду сімейства Citroen, а різнокольорові відблиски надають коробчатому кузову характер, якого, мабуть, не вистачає Peugeot Rifter і Vauxhall Combo Life.

Як і зовні, велика частина салону у цій трійці загальна. Це означає наявність великої, піднесеною приладової панелі, на якій розташований важіль перемикання передач (або поворотний селектор в автоматичних моделях), і простий компонування, в якій ергономіка і простір для зберігання речей важливіше стилю. Berlingo отримав традиційні циферблати, на відміну від Rifter, у якого циферблати розташовані над рульовим колесом невеликого діаметру.

Дизайн і якість збірки зробили значний стрибок вперед в порівнянні з попереднім поколінням Berlingo, хоча ті, хто звик до хлюпаючего пластику і демпфірованих перемикачів більш традиційних автомобілів, все ще можуть знайти їх трохи сільськогосподарськими. Однак, незважаючи на те, що пластик жорсткий, він здається міцним.

Супутникова навігація, стереосистема та інформаційно-розважальна система

Всі моделі оснащені восьмидюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи. Сама система виглядає досить розумною, але деякі кнопки на екрані досить маленькі та кволі. Вбудована навігація входить в стандартну комплектацію тільки моделі Flair XTR, хоча вона є опцією для Feel і Flair, а Apple CarPlay й Android Auto входять в стандартну комплектацію всіх моделей. Функціональність смартфонів ще більше підвищується з опціональною панеллю бездротової зарядки. Якість звучання аудіосистеми з шістьма динаміками цілком прийнятне.

Багато інших моделі Citroen інтегрують управління обігрівом і кліматом в сенсорний екран, але Berlingo зберіг фізичні кнопки та перемикачі, які, на нашу думку, набагато простіше і менше відволікають від дороги.

Практичність, комфорт і обсяг багажника

Більшість MPV розробляються з урахуванням практичності, але мало хто (не рахуючи Rifter і родичів Combo Life) втілюють цю ідею в життя так само добре, як Berlingo. За всіма параметрами інтер’єру Berlingo величезний: простір для голови, ніг і плечей просторо, а ширина другого ряду достатня для установки трьох дитячих крісел по всій його ширині. Великі зсувні задні двері також полегшують посадку.

Простір для зберігання

В цілому 28 відсіків пропонують значні 186 літрів об’єму — приблизно як весь багажник деяких міських автомобілів — і вони доповнені (в буквальному сенсі) розумною системою зберігання на даху. Citroen називає її Modutop, і вона являє собою шафку в авіаційному стилі ззаду, з довгою напівпрозорої полицею, що проходить через центр салону. У парі з панорамним скляним дахом вона пропонується в якості додаткової опції для п’ятимісних версій моделей Flair і Flair XTR.

Передній звис і бампер коротше, ніж у старого Berlingo, що покращує оглядовість вперед. У поєднанні з високою посадкою водія це означає, що він отримує чудовий огляд дороги попереду. Дітям теж сподобається на задніх сидіннях: величезні площі скління дозволяють легко бачити дорогу.